La cuina comunitària de Ca l’Isidret et convida a un plat!

Apropem-nos, impulsem un projecte de seguretat i sobirania alimentària, a partir de la cuina del Casal de Barri Ca l’Isidret, conjuntament amb la Taula Eix Pere IV i en xarxa amb diverses entitats socials i serveis del territori.

El projecte, La Cuina de Ca l’Isidret. Cuina comunitària per a la sobirania i seguretat alimentària, pretén activar la cuina comunitària del casal com a nucli generador d’aliment sa i sostenible per a la comunitat dels barris d’influència d’aquest equipament i territoris limítrofs.

S’articularan propostes:
>> de sensibilització, informació capacitació bàsica al voltant de l’alimentació saludable i sostenible (que és la cuina de temporada, km 0 i, tant de bo, de cultiu agroecològic) per fomentar el consum responsable i col·laboratiu (sobirania alimentària),
>> així com d’accés a l’alimentació sana (seguretat alimentària) una de les quals serà el servei UN PLAT A CA L’ISIDRET, amb la col·laboració de Nutrició sense Fronteres, elaborem i distribuïm àpats calents i saludables per a persones en situació de precarietat econòmica i particular inseguretat alimentària (gent sense sostre o sense cuina, però també persones amb dificultats econòmiques, pobresa energètica ─els fogons gasten─, classe treba- lladora precaritzada i empobrida, famílies monoparentals, persones en situació administrativa irregular i sense feina).

Ho estem fent recuperant aliments destinats al malbaratament, des dels circuits de reaprofitament, amb el suport de Nutrició Sense Fronteres i Pont Alimentari, que ens faciliten productes frescos recuperats, amb els quals volem arribar a repartir entre 100 i 150 menús diaris amb l’aportació nutricional d’un àpat complet: aproximadament 450 – 500 g, que aporti un 30% de les calories diàries necessàries (650-850kcal) i un 40% de les proteïnes diàries recomanades.

El plat

Actualment, estem cuinant sobretot receptes vegetarianes amb una combinació de cereals (arròs, pasta…), proteïnes d’origen vegetal (ous, llegums…) i per descomptat amb la complementació d’una varietat de verdures i hortalisses…, vetllant per la varietat dels àpats durant la setmana.
Procurem oferir almenys un àpat de carn a la setmana, generalment el divendres, quan cuinem pollastre halal, tenint en compte la dieta de la població musul- mana practicant.

El repartiment

Repartim els àpats calents de dilluns a divendres, a les 14 h, al Casal Ca l’Isidret. Les persones usuàries poden emportar-se el tàper de menjar cuinat i l’endemà el retornen net per emportar-se l’àpat del dia.

Accés al servei

Qui necessiti un plat cuinat al dia, el pot demanar al Tel/WhatsApp del Punt d’Acollida d’Apropem-nos 649 09 08 99 o si la persona no té els mitjans, pot adreçar-se directament a Ca l’Isidret i omplir la fitxa amb les dades personals.

Col·labora-hi!

Si vols col·laborar amb el projecte posa’t en contacte amb APROPEM- NOS: placomunitaripoblenou@gmail.com | Tel. 649090899 

Feu un comentari