qui som

   ¿Per què “Apropem-nos”?

Una paraula que implica acció

 

Apropem-nos va sorgir l’any 2001 com una iniciativa de diverses entitats, serveis públics i veïns i veïnes del Poblenou per donar suport a l’acollida i fomentar la participación de les persones que arribaven al barri procedents de països de tot el món.

Amb l’objectiu de millorar el benestar dels veïns i veïnes, d’afavorir la convivència, de promoure la cohesió social i de fomentar la creació de xarxes ciutadanes, entre d’altres, al llarg d’aquests anys s’hi han anat sumant persones, entitats, col·lectius i serveis en un procés sempre obert a noves incorporacions, i parant atenció als canvis i necessitats detectades al barri  per tal de donar-hi resposta mitjançant noves accions i projectes comunitaris.

Des del 2006 Apropem-nos és un Pla de Desenvolupament Comunitari que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a més d’alguna entitat privada.

 

 

Apropem-nos és una xarxa

de persones i d’entitats

  • Veïns i veïnes, AVV del Poblenou, AVV Diagonal Mar, Club de feina del Poblenou, Fundació Ires, Fundació Joia, Fundació Pere Relats, Amics de la Gent Gran, Fundació Cepaim,Taula Eix Pere IV, Poblenou Barri Refugi, Ass. Amics del 4rt món, Eix Comercial del Poblenou, Ass. Invia, La Flor de Maig, Assoc. Martinet Solidari, Fundació Trinijove, Assoc. Els Fumats, Escena Poblenou, etc.

…i de serveis

  • Centre Cívic Can Felipa, Centre de Serveis Socials del Poblenou i Parc-Vila Olímpica, CAP Poblenou, CAP Ramon Turró, CAP Vila Olímpica, Agència Salut Pública de Barcelona, Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, Ludoteca Maria Gràcia Pont, Consorci per a la Normalització Lingüística (Sant Martí), Casals de Barri: Poblenou, Ca l’Isidret, Bac de Roda-Poblenou, Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz, Biblioteca El Clot-Josep Benet , Casals de Gent Gran: Can Saladrigues, Quatre Cantons; Servei d’Orientació i Acompanyament per a Persones Immigrades (SOAPI); Servei Acompanyament al Reagrupament Familiar de Sant Martí; PIAD, Consorci per la Normalització Lingüística, etc.

 

I participem en altres xarxes del barri

  • Comissió Habitatge del Poblenou, Xarxa de Suport als Assentaments, Xarxa Antirumors als Barris.

 

…i de la ciutat

  • Coordinadora de la llengua, XESAJE, Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, Xarxa Bcn Antirumors.