educació i formació

Educacio y formacio - 1

Classes de castellà i català; parelles d’intercanvi d’idiomes.

 

CLASSES DE LLENGUA

L’objectiu principal de les classes de llengua és proporcionar una capacitació en les competències lingüístiques bàsiques per tal d’afavorir la inclusió i la participació social de les persones immigrades. Es realitzen cursos de durada trimestral de castellà de nivells bàsics i cursos intensius de català inicial i B1 en col·laboració amb el CNL. També es realitza un curs anual d’alfabetització i castellà oral. Les classes les imparteixen un grup de 15 formadors i formadores voluntàries.

Apropem-nos pertany a la Coordinadora de la Llengua, que aplega les entitats que fan acollida de llengües a la ciutat.

http://2.bp.blogspot.com/-8EPr_1u-zvg/Vc9XkCnQ6LI/AAAAAAAAA3E/Duf_IItDAx0/s1600/educacio_1.jpg

GRUP DE DONES: “Porta d’entrada a la formació

Aquest espai té com a objectiu oferir un recurs específic per a dones atenent a les seves necessitats específiques per raons de gènere i culturals. Es fan classes de castellà (nivells A1 i A2) i d’alfabetització. També s’organitzen cursos de català. Per tal que les dones amb fills menors de 3 anys puguin assistir s’ofereix un servei d’acollida d’infants.

A més, es fan xerrades i sortides de coneixement de l’entorn; activitats lúdiques i xerrades o sessions formatives sobre temes d’interès des d’una perspectiva de gènere (salut, drets, educació…).

En total, cada any hi participen al voltant de 80 dones i 7 voluntàries.

 

PARELLES D’INTERCANVI D’IDIOMES

A banda de l’aprenentatge i la pràctica d’ idiomes diferents, aquest projecte té com a objectiu promoure espais i activitats per l’intercanvi de coneixements entre veïns i veïnes de diverses procedències. Les persones nouvingudes que estan aprenent castellà o català poden oferir altres llengües que dominen. El objectiu és de millorar la convivència a través de la millora de la comunicació i de la interacció positiva.

promovem espais d'aprenetatge d'idiomes