Ca l’Isidret obre la cuina als barris!

Des de fa uns mesos, a la cuina de Ca l’isidret, hi estem coent un gran projecte: una cuina comunitària oberta al barri.

Com a veïna o veí, hi podràs anar a cuinar, relacionar-te amb altres persones, intercanviar pràctiques i coneixents… i/o participar en tallers i activitats.

El Casal de Ca l’Isidret, la Taula Eix Pere IV, amb la col·laboració d’Apropem-nos | Pla Comunitari del Poblenou i de l’associació La cuina que canta, estem treballant per posar les potes de la taula, però, entre totes hi posarem les estovalles!

Obrim la cuina amb 3 finalitats principals:

1) Donar-hi accés a veïns i veïnes, talleristes (siguin professionals o simplement qualsevol persona que vol compartir els seus coneixements) i també a petits projectes d’autoocupació amb criteris de sostenibilitat, social i mediambiental.

2) Conformar un grup motor de gent i entitats del barri per trobar-se i intercanviar coneixements, però també per cocrear projectes col·lectius amb un impacte social per al territori, especialment per a aquelles persones amb més dificultats a accedir a una alimentació saludable i sostenible.
La participació en aquest grup de la cuina, serà voluntària i segons la disponibilitat i il·lusió de cadascú.
Podreu presentar la vostra idea així com participar en altres iniciatives, coordinades des d’aquest espai de gobernança ompartida: la Taula de la cuina!

3) Fer pinya i promoure processos comunitaris d’emancipació alimentària (parlem de SEGURETAT i SOBIRANIA) cap a un canvi d’hàbits i consum alimentari (conscient i responsable) per a una alimentació més sostenible i saludable als nostres barris.

Per saber com participar-hi no et perdis l’ACTE DE PRESENTACIÓ del divendres 27 de maig o consulta aquí la filosofia i marc participatiu del projecte.

Per a més infomació pots consultar aquí el projecte integral de LA CUINA DE CA L’ISIDRET.

Com a primera iniciativa oberta a la participació de tothom i elaborada conjuntament amb la comunitat, volem llençar un RECEPTARI COL·LECTIU, amb propostes de plats sostenibles, saludables i accessibles.
Et convidem a participar-hi! Pots enviar la teva recepta, de temporada, senzilla i econòmica, a cuinacaisidret@gmail.com

El presentarem el 27 de maig, amb unes tapes!

Si vols fer ús de la cuina, si t’agradria  participar en el grup motor del projecte, o si només vols conèixer el que el projecte ofereix a la comunitat no et perdis  l”acte de PRESENTACIÓ|TAPEIG|VERMUT del DIVENDRES 27 de maig, al Casal Ca L’Isidret entre les 19h i les 20.30 hores.

També, et pots passar només per curiositat! o per degustar unes tapes, un vermut i passar-ho bé.

 

La Cuina de Ca l’Isidret per a la Seguretat i Sobirania Alimentària és un projecte de la Taula Eix Pere IV, amb la col·laboració del Pla Comunitari del Poblenou, Nutrició sense Fronteres, La Cuina que Canta, i el Casal de Gent Gran Ca l’Isdret.
Amb el suport de l’Ajuntament de BCN (Impulsem el que fas!) i el Programa d’Economia Social 
2021-22, promogut pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya (Projectes Singulars).

Feu un comentari