El 8M, cada mes.

Al Poblenou commemorem el 8 de març, Dia Internacional de les Dones treballadores, visibilitzant la feina diària que entitats, col·lectius, activistes… duem a terme cada dia, cada mes de l’any, contra les precarietats, les violències i les fronteres.

Des d’Apropem-nos i el Punt d’Acollida, posem l’accent en la interseccionalitat dels eixos d’opressió: ser dona, ser dona migrant, ser dona de classe treballadora, ser dona racialitzada, ser dona en situació administrativa irregular… i fem visible l’esforç, la tenacitat i la constància amb què les dones migrades treballen pel benestar seu, de la seva família i de les seves comunitats.

Els volem reconèixer el valor i la capacitat de resistència, autoorganització, suport mutu així com l’aportació que brinden a les nostres comunitats.

Des dels espais generats al barri, per les mateixes veïnes, més implicades en la sostenibilitat de la vida, en el foment de relacions respectuoses de la diversitat, obrim la reflexió i el debat sobre les desigualtats estructurals, sistèmiques, socials i culturals que travessen l’experiència de moltes de nosaltres.

En parlarem i ens escoltarem:
– el dissabte 19 de març, al debat obert promogut per la Xarxa d’Aliments del Poblenou, posterior al passi de la pel·lícula “Patience, patience… T’iras au paradis”, acollida en la10a Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya.
el dijous 30 de març, amb la Xarxa Antirumors del Poblenou i els testimonis de “Memòries Migrants“, de la veu de dues veïnes, compromeses en diversos moviments socials i iniciatives veïnals de suport mutu, al Poblenou: Nelida, del projecte La Olla Solidaria i Hafida (de la Xarxa Aliments i abans de “Ens Plantem!”)

 Més info al butlletí-MARÇ

Feu un comentari