Novembre en SOSTENIBILITAT

Al Pla Comunitari de Poblenou treballem per la sostenibilitat no només del medi ambient, sinó que de la vida, la salut, la qualitat de les relacions, del desenvolupament personal, laboral, professional… de les nostres veïnes.

Cada dia, cada mes, estem al costat de qui més pateix la interseccionalitat dels múltiples eixos de discriminació, les dones migrades, les nostres veïnes, que lidien amb els entrebancs jurídics, institucionals d’una llei d’estrangeria, un sistema econòmic i una societat patriarcal, que les exclou dels drets essencials.

Comencem l’apropament per la llengua, acompanyant en l’aprenentatge dels idiomes del territori: 

>> CURS D’ALFABETITZACIÓ PER A DONES. Arran la gran demanda de cursos d’alfabetització el trimestre setembre-desembre ’22 hem engegat un nou curs d’alfabetització amb 12 dones, majoritàriament del Marroc, gràcies a dos veïnes voluntàries. Aquest nou curs seguirà el primer trimestre de 2023 cobrint aquesta necessitat per enfortir l’autonomia de les dones migrades. 

I continuem amb múltiples activitats paral·leles, de coneixement del territori, els seus recursos, xarxes comunitàries, així com cultura i tradicions. Aquest mes de novembre comptem amb la col·laboració de l’associació LA XIXA TEATRE amb càpsules formatives per augmentar la inclusió de les dones migrants a la ciutat dins del projecte europeu “FEELING HOME”. 

Concretament amb sessions als cursos de castellà per a dones de nivell inicial i alfabetització i sortides pel barri a llocs d’interès, així com aportant al professorat eines i metodologies corporals-emocionals útils en els contextos interculturals de l’aula. Com un dels resultats, el projecte crearà un curs d’idiomes d’aprenentatge informal i ens farà un retorn al professorat d’Apropem-nos.


També, en xarxa amb una multiplicitat d’entitats i serveis públics i privats del territori, encara impulsem ITINERARIS DE CAPACITACIÓ OCUPACIONAL. El pròxim, en AUXILIAR DE CUINA i alimentació sana i sostenible, adreçat a persones amb especial vulnerabilitat ocupacional i obert a tothom, també a persones sense permís de residència i treball.

Poder capacitar-se en un ofici és també força estratègic de cara a les vies d’arrelament social, així que pot resultar molt útil a aquelles persones migrades amb més que dos anys d’estança irregular a l’estat espanyol. El curs començarà el dll 5 de desembre, a la cuina del casal Ca l’Isidret.

Llegeix més sobre la jornada “Fes barri reduint la teva petjada ecològica!”, coorganitzada per l’AVV Poblenou, Apropem-nos i la Taula Eix Pere IV, en col·laboració amb altres iniciatives socials “verdes” dels barris propers, en el marc de la Setmana Europea per la reducció de residus, i QUÈ ES MOU AL BARRI… al butlletí de novembre

Feu un comentari