Un maig reivindicatiu

Aquest maig aprofundim en les plurals pràctiques d’acollida.

Tornem a celebrar les Festes de Maig, en memòria de la lluita veïnal i pressió popular que el desembre de 1978 va recuperar l’Ateneu Popular La Flor de Maig, emblemàtic edifici de l’antiga Cooperativa Flor de Maig.

Ho fem apropant al barri del Poblenou la trobada mensual amb Balladona, espai de trobada, oci, diversió, cura i acollida entre dones.
>> El dissabte 20 de maig, de 10.30 a 12.30 h al CC Can Felipa

I al carrer, a la paradeta de l’AVV Poblenou, a la tradicional Fira d’entitats, des d’on us interpel·larem entorn de les principals qüestions, necessitats o problematiques socials que volem visibilitzar i traslladar al debat públic, amb la Xarxa Antirumors del Poblenou.
>> El diumenge 21, de maig, de 10 a 14 h. A la Rambla del Poblenou

Ens adherim a la campanya #formacioperatothom i signem el manifest MILLOREM l’ACOLLIDA LINGÜÍSTICA I LA FORMACIÓ DE LES PERSONES ADULTES! de la Xarxa de la Coordinadora de la Llengua de Barcelona, que aglutina les entitats sense ànim de lucre d’acollida sociolingüística de Barcelona i de la qual formem part. Volem que acabi l’incompliment sistemàtic, per part de les administracions, de les lleis que emparen les persones nouvingudes i els seus drets, entre d’altres, el de rebre una educació digna i un acolliment lingüístic adequat.

Fem ponts, enllaços, vincles… apropem al territori, els nostres barris, comunitats i cultures diverses… amb el cicle “Apromen-nos a…” que s’estrena amb les visites a la Biblioteca del Poblenou i Ca l’Alier.

I aportem al debat públic amb la reflexió, recollida per al monogràfic sobre les eleccions municipals de la revista ‘Carrer’ de la Favb, entorn de “Què pot fer l’Ajuntament per garantir els drets bàsics a la població migrada?”

No et perdis les cites, campanyes, accions… del mes, al butlletí de maig.

Feu un comentari