Memòries migrants al Poblenou

Xerrada i debat online.

Aquest dijous 16 d’abril la Xarxa Antirumors Poblenou inicia el cicle Memòries Migrants, per tal de repensar la memòria històrica i subvertir el relat oficial.

Per a fer-ho, s’implementaran un seguit d’activitats que es duran a terme al barri del Poblenou al llarg de l’any.

La primera activitat serà una xerrada online per tal de fer una reflexió conjunta sobre la contemporaneïtat de les memòries migrants i com aquestes s’interrelacionen amb les memòries industrials i tecnològiques, molt presents al barri. Així, durant la sessió ens preguntarem: qui escriu la història? de quina forma podem configurar nous imaginaris que nodreixin el teixit comunitari, la complicitat i els espais de lluita a partir de les experiències interculturals veïnals?

De la mà de la investigadora i docent Anyely Marín, analitzarem des d’una mirada intercultural crítica, com el racisme estructural, la xenofòbia i l’enduriment de les fronteres han impactat els imaginaris i les auto-narratives barrials. El taller revisarà aquestes preguntes a la llum de la crisi actual de la Covid-19.

L’acte tindrà lloc aquest dijous 16 d’abril a les 18 h per la plataforma zoom, i s’obrirà un xat de preguntes per a que hi pugueu participar.

Aquest és l’enllaç a la xerrada: https://us02web.zoom.us/j/83346096641

Més informació: La Xarxa Antirumors Poblenou creada l’any 2017 està formada per les entitats següents:

  • Apropem-nos
  • Pla Comunitari Poble Nou
  • Taula Eix Pere Quart
  • Casal de Barri Poblenou
  • Casal de Barri Bac de Roda
  • Casal Ca l’Isidret

Amb el suport de l’Oficina Tècnica de la Xarxa BCN Antirumors i del Programa Barcelona Interculturalitat.

Feu un comentari