Activitats de les Festes de Maig 2019

És maig i torna la festa a Poblenou! El dissabte dia 18 vine amb nosaltres a gaudir de tot el que tenim preparat per aquestes Festes de Maig 2019. Crearem espais de trobada, de connexió, de diàleg i de descoberta entre cultures diverses! Totes les activitats es faran davant la Biblioteca Poblenou (Joncar, 35).

El dia començarà a les 11 amb tallers per a petits i grans. En una primera activitat per a tota la família, farem dibuixos amb sal, una manualitat feta a partir de cola blanca, sal i temperes. També farem un altre taller de mandales de llana, on els més petits podran gaudir teixint, una activitat d’allò més relaxant, on podran apreciar la textura de la llana, crear, concentrar-se i gaudir. Finalment, en un tercer taller, crearem, mentre parlem i aprenem anglès, els nostres propis instruments a partir de materials del dia a dia.

Paral·lelament a aquests tres tallers podreu participar en el Mapa Emocional del Poblenou, que formarà part de l’Arxiu Audiovisual del Poblenou de la Plataforma DSP i els Fmts Associació Cultural. Animeu-vos a participar, per cartografiar el barri amb els vostres records, històries i desitjos. L’objectiu és crear una memòria històrica d’un lloc que ens representa a tots.

Una altra de les activitats que es farà al llarg del matí és un Teixit Comunitari, on entre tots els que participem vestirem de colors arbres i altres elements arquitectònics del nostre estimat barri. A través d’aquest taller generarem un espai de trobada a través del teixit comunitari. Cada segment de llana simbolitzarà la història de cada un i l’encreuament de totes constituirà la identitat del barri.

El taller Un barri lliure de rumors  introduirà a través de diferents jocs els conceptes de rumor i d’estereotip i les conseqüències que té escampar-ne. La construcció creativa de cases de cartó i d’un barri és el pretext que permet treballar els valors de la igualtat, el respecte i la comunicació. Entre tots i totes farem un barri molt més agradable, lliure de rumors, prejudicis i estereotips!

A les 12 tindrem també per a tota la família un contacontes de l’Índia a càrrec de la Fundació Vicente Ferrer. A les 13, concert-vermut amb Colectivo Disminuído, un grup de música que practiquen estils com el jazz i el swing. Acabarem la jornada a les 14 amb un intercanvi gastronòmic. Porteu el dinar i tasteu delícies dels vostres veïns i veïnes! Provarem plats de moltes cultures diferents!

I per la tarda? Poblenou balla salsa. Vine a ballar també al carrer Joncar des de les 19.30h fins a les 2 de la matinada! La millor selecció musical de Jordi DJ i concert de música cubana de la mà de Lo Promiscuo del Son.

Feu un comentari